Historien

Læs mere om os og vores historie.

Historien om Lindbjerggård

Gårdens historie går med sikkerhed tilbage til 1531, hvor Lindbjerggaard nævnes i et lovhævdsbrev i Nørhald Herredsbog.

Fra en artikel omkring 1660 får man at vide, at Støffringgaard i Lindbjerg havde en ødegaard, Lindbjerggaard, den var på det tidspunkt en gård på godt 20 tdr. hartkorn og havde skov til 100 svins olden. Ret hurtig herefter blev gården til omkring 11 tdr. hartkorn.

Sagnet vil vide at gården på dette tidspunkt blev flyttet fra bækken til dens nuværende beliggenhed ovenfor hulvejen. Lavningen ved voldstedet blev kaldt ”Tyskernes Sig” fordi de kejserlige tropper løb storm mod Lindbjerggaard; men blev slået ned. Nogen fæstning kan man næppe forestille sig; men Lindbjerggaard har været ”en Gård med Vold og Grav”.

Stensætningen hvor hulen går over bækken formodes at stamme fra denne tid.​

​Gården ophører med at være fæstegård den 23. juni 1799. Den 8. juni 1820 deles gården i 2 og tvillingegårdene opstår. Indtil de nedbrænder i april 1974. Den nuværende familie købte gården i 26. august 1915. Den nuværende ejers fader overtog gården den 14. februar 1939. Bente og Espen Nielsen overtog gården 31. december 1980.

Bente og Espen Nielsen har børnene Ann, Daniel og Ida. Lindbjerggård drives nu økologisk af Espen Nielsen, der er i dag et jordtilliggende på 40 ha. I marken dyrkes havre, byg, ærter, hestebønner, triticale og græs. Vi har en produktion af økologiske stude, gæs, mulardænder og kyllinger. Studene som indgår i kvægholdet er jerseystude med en planlagt produktion på 25 pr. år.

Læs mere om Markdriften her.

Kontakt os for et godt tilbud

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad vi kan tilbyde af økologisk kød, så kig forbi vores gårdbutik, eller kontakt os på telefon 61 78 22 82.

Du kan også sende en e-mail til lindbjeggaard@hulen16.dk, så hører du fra os hurtigst muligt.

(+45) 61 78 22 82
lindbjerggard@hulen16.dk