Juleand

Her sælges lækre, økologiske juleænder til gode priser.

Juleand fås i vores økologiske gårdbutik

​Er du på udkig efter en dejlig og velsmagende juleand, som kan glæde hele familien juleaften? Så kan du med fordel kigge forbi Lindbjerggård i Randers. Her sælges lækre, økologiske juleænder til gode priser. Vi servicerer primært kunder fra Djursland, Hadsten og omegn, men byder kunder fra nær og fjern velkommen på gården.

Hvilken juleand skal man vælge?

Der findes forskellige typer ænder, som du kan købe og spise juleaften. I køledisken i supermarkedet møder du typisk pekingand, berberiand eller mulardand. Valget mellem disse ænder afhænger af, hvor meget du vil ofre på en and, samt hvor stor den skal være.

​Hvis du ønsker en ekstragod and juleaften, bør du vælge en økologisk and fra vores landbrug. Herved er du sikret velsmag med god samvittighed. Vi har ænder i mange forskellige størrelser, og vi hjælper dig gerne med at finde den, som passer bedst til dine behov.

Mange danskere nyder at spise and juleaften. Hvis det også er gældende i din familie, så kan du med fordel købe årets juleand hos os. Vi garanterer dig en økologisk juleand, som lever op til alle gældende krav på området. Vores landbrug er nemlig statskontrolleret økologisk og har desuden EU’s økologilogo.​

Kontakt os for et godt tilbud

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad vi kan tilbyde af økologisk kød, så kig forbi vores gårdbutik, eller kontakt os på telefon 61 78 22 82.

Du kan også sende en e-mail til lindbjeggaard@hulen16.dk, så hører du fra os hurtigst muligt.

​Anbefalet forløb

Langsom optøning og langtidsstegning

Den 21. om aftenen flyttes anden fra fryser til køleskab. Den 22. fjernes plastikken og anden lægges i et fad. Den 23. hives posen med indmad ud af anden, og du laver fond af: lever, hjerte, kråse, noget af vingerne samt evt. gulerod, porre, pastinak. Det svitses, tilsæt vand og lad simre i min.3 timer. Fonden sies og koges ind.

Den 24. om formiddagen tages anden ud af køleskabet. Fedtklumper, som kan tages ud, gemmes (se nedenfor).

Den skylles og tørres – også indvendigt. (nemmest med en helt ren karklud) Fyldet klargøres (f.eks. (evt.udblødte) svesker og madæble skåret i både og drysset med sukker) Anden gnides indvendigt med en salt/peber-blanding, fyldet (og evt. halsen) kommes i og anden lukkes med kødnåle eller sys.

Skindet gnides godt med salt. Fadet med anden sættes til side men ikke i køleskab.

Beregn 1 time stegetid pr.kg and + hvile og bruning. Dvs. at en and på omkring 3 kg skal i ovnen 4 timer, før du vil spise den.

Læg anden med ryggen opad på bagerist som sættes​ i kold ovn med bradepande under. Ovnen stilles på 150 grader.

Efter ca.40 min. tages bradepande ud og det dyrebare fedt hældes i en skål. Fedtet er dejligt – for dem der kan li det – under sild, leverpostej, koldt andekød og en lille klat til bagning af f.eks. pastinakker.

Bradepanden sættes ind igen, hæld ½ l vand i, må ikke stege tør.

20 min. senere (dvs. 1 time fra start) vendes anden på risten, således at brystet er opad. Den skal ikke vendes mere. Man kan med fordel vente til dette tidspunkt med at plukke de pigge som sidder tilbage.

Efter en samlet stegetid på min. 3 timer tages anden ud og hviler – dækkes så den holder sig varm. Ovnen stilles på 250 grader. Skysovsen i bradepanden hældes i en skål/gryde med ikke for stor diameter, så det er lettere at skumme fedtet fra. Det fedt er også godt.

Skyen og fonden fra dagen før hældes i en gryde, jævnes (med majsstivelse/maizena) og smages til med salt og peber.

Anden brunes ved 250 grader i 10-15 min med ovnlågen på klem.​

Kontakt os for at høre nærmere

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad for en type juleand vi kan tilbyde dig, så er du velkommen til at kigge forbi vores gårdbutik inden for åbningstiderne.

Du kan også kontakte os på telefon 61 78 22 82 eller på e-mail lindbjeggaard@hulen16.dk, så hører du fra os hurtigst muligt.​

(+45) 61 78 22 82
lindbjerggard@hulen16.dk